3D

Tomelilla - Brösarps Biografförening har installerat 3D-projektor på Rio Bio i Tomelilla.

3D på Bio Rio använder den senaste tekniken och liknar inget du tidigare sett på bio. Det är helt enkelt något som måste upplevas. Lite förenklat kan man säga att där gammal 3D överraskade med att sticka ut, så ger digital 3D filmerna djup. Den nya upplevelsen har fått flera av Hollywoods stora namn att säga att detta är hur filmen kommer att se ut i en snar framtid.

Rent teknisk skiljer sig 3D på Rio Bio från den gamla sortens 3D på flera sätt. Filmerna görs numera direkt i 3D-format och effekterna läggs inte på i efterhand. Den digitala projektorn projicerar 144 bilder per sekund istället för 24 bilder per sekund som med 35 mm-film, vilket gör att bilden blir knivskarp står helt still. Bilderna projiceras på en silverduk och en ny sorts polariserande 3D-glasögon skapar ett djup som gör bioupplevelsen till något utöver det vanliga.

Den nya digitala 3D-tekniken har blivit en stor succé där den har installerats och nu har även biopubliken i Sverige möjligheten att uppleva riktig digital 3D!

Upplev något nytt - Gå och se en ny 3D-film på en RIKTIG biograf - Rio Bio i Tomelilla.